Like a cloud forming in the sky, the sculpture merges structure and light.

Images

THE SUSPENDED SCULPTURE CONSISTS OF A RODS AND NODES THAT KEEP THE GLASS IN COMPRESSION

THE ARTWORK MARKS THE LOBBY'S VERTICAL CIRCULATION

THE SCULPTURE'S FORM AND COLOR CHANGES IN RESPONSE TO THE VIEWER'S PERSPECTIVE

DETAIL

Description

The suspended sculpture marks the entrance lobby of the Bank of America headquarters building in Charlotte, NC. The undulating surface of dichroic glass expresses both the structure and the presence of light within the vertical atrium circulation.

The apparent simplicity of the form belies the complex geometry and fabrication of the glass and structural elements and allows for the sculpture’s delicate interactions of surface, light and structure.

Engineer: Schlaich Bergermann Partners