The Bridge / Pavilion embeds a sense of Duke’s forested grounds within each student’s experience of their built environment.

Images

PAVILION BELOW BRIDGE

BRIDGE / PAVILION WITH WEST UNION BUILDING BEYOND

VIEW TO PAVILION BELOW BRIDGE

STAIR TO PAVILIOIN BELOW BRIDGE

BRIDGE CONNECTS BRYAN CENTER

Video

AS STUDENTS CROSS THE BRIDGE, THEIR IMAGE AND SHADOW ACTIVATES THE GLASS PRISMS EMBEDDED WITHIN THE DECK.

Description

The Bridge / Pavilion merges the function of a bridge above and canopy below. Founded on the idea of walking through a forested landscape, this concept defines the main student-life circulation axis through the West Union District.

The bridge is a thin and lightweight concrete structure featuring a coffered ceiling that both removes mass and adds structural efficiency. At the center of each coffer is a void occupied by a prismatic glass. From below,each concave form is illuminated by the prismatic glass which is designed to also project light within the bridge deck’s cast shadow.

The bridge’s pierced deck casts shadow and light while the reflective surface of the bridge’s underside directly images views of the adjacent tree’s understory creating a pleasant and dynamic environment that is an extension of the university’s landscape.

Strategic vertical planes of etched glass help define the sense of outdoor rooms below the bridge, moderating outdoor conditions and abstracting light and color from the adjacent landscape, capturing student circulation activity and revealing it within its materiality.


Architect: Architecture Operations D.P.C.
Landscape Architect: Reed Hilderbrand